Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


9212 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015
19:59

Πούλησα σήμερα ανοικτά το ADR της Εθνικής Τράπεζας NBGGY σε τιμή $0,4785 και ποσοστό 11% του χαρτοφυλακίου μου. Θα ήθελα να είχα πουλήσει ανοικτά νωρίτερα και μεγαλύτερο ποσοστό του χαρτοφυλακίου μου αλλά δεν είχα βρει μετοχές διαθέσιμες για δανεισμό και το περιθώριο ασφάλισης είναι πολύ μεγάλο.

Αναμένω να κλείσω την θέση κοντά στην τιμή της ΑΜΚ την επόμενη εβδομάδα για μια απόδοση περίπου 32% σε μερικές μέρες.

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
11 ψήφοι

 Εκτύπωση
968 αναγνώστες
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015
16:13

Η Sientra είναι μια εταιρία εμπορίας εμφυτευμάτων σιλικόνης για πλαστική χειρουργική που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ. Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι η Silimed που είναι ο μοναδικός προμηθευτής της και έχει βάση την Βραζιλία έχασε την πιστοποίηση για πώληση των προϊόντων της στην Ευρώπη λόγω κάποιων σωματιδίων που βρέθηκαν σε κάποια εμφυτεύματα. Η μετοχή της Sientra έχασε τότε 50% σε μια μέρα.

Μετά από μερικές μέρες ο βραζιλιάνικος επόπτης υγείας ανακοίνωσε την παύση πώλησης όλων των προϊόντων της Silimed μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιες έρευνες και η μετοχή της Sientra έχασε άλλο ένα 50% τις επόμενες μέρες μιας και αυτή επίσης ανακοίνωσε προληπτική παύση πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Πριν μια βδομάδα το ένα από τα δύο εργοστάσια της Silimed πήρε φωτιά και η πρόσθετη αβεβαιότητα προκάλεσε περαιτέρω πτώση της μετοχής της Sientra κάτω και από τα $4 όπως φαίνεται στο γράφημα.

 

 

H εταιρία μετά και από μια πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει $5 ανά μετοχή ταμειακά διαθέσιμα αφού αφαιρεθούν όλες οι υποχρεώσεις. Χωρίς καθόλου περικοπή εξόδων μέχρι να ξεκινήσουν ξανά οι πωλήσεις θα χάνει περίπου $1 ανά μετοχή το τρίμηνο. Αυτή την στιγμή η τιμή της μετοχής είναι $3,76. Αν σε τρεις μήνες δεν έχει διευθετηθεί το ζήτημα η μετοχή θα αξίζει στη χειρότερη περίπτωση $4-$4,50 λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα μετρητά. Αν το ζήτημα διευθετηθεί τότε σίγουρα αξίζει πολύ παραπάνω.

Αξιολογήστε το άρθρο 
11 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2557 αναγνώστες
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015
12:23

Καθώς κάποιος ξεκινάει να ασχολείται με το χρηματιστήριο, για πολλούς μήνες ή ακόμα και χρόνια ψάχνει να βρει με πιο τρόπο μπορεί να καταφέρει να βγάζει χρήματα. Οι περισσότεροι δεν τα καταφέρνουν γιατί χάνουν την υπομονή τους ή το κεφάλαιό τους. Αυτοί που τελικά τα καταφέρνουν και βρίσκουν ποιος τρόπος επένδυσης τους ταιριάζει μετά χρειάζονται άλλο τόσο καιρό για να καταφέρουν να κερδίζουν συστηματικά.

Η πειθαρχία στο σύστημα επένδυσης που ταιριάζει στον καθένα είναι ίσως το πιο δύσκολο στάδιο της ενασχόλησης με τα χρηματιστήρια. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν πια έχεις μάθει να έχεις μια καλή απόδοση πολλές φορές χαλαρώνεις και αφήνεις κάποια λάθη να αποτρέπουν την μεγιστοποίηση της θετικής απόδοσης.

Αυτά τα λάθη χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

1. Πειραματισμός με άλλα συστήματα ή διενέργεια πράξεων με το δικό μας σύστημα αλλά σε τίτλους που δεν τους έχουμε αναλύσει αρκετά είτε θεμελιωδώς είτε τεχνικώς.

2. Μη διακοπή των ζημιών γρήγορα στο σωστό σημείο όταν αυτές είναι ακόμα μικρές. Εδώ αρχίζουν να ξεχωρίζουν αυτοί που πετυχαίνουν συστηματικά πολύ καλές αποδόσεις.

3. Αποκομιδή κερδών σε αυθαίρετα σημεία πριν η θέση δείξει από μόνη της ότι αρχίζει να γυρνάει. Αυτό το λάθος είναι το πιο δύσκολο να διορθωθεί και είναι το τελικό στάδιο που ξεχωρίζει αυτούς που πετυχαίνουν καλές αποδόσεις με αυτούς που πετυχαίνουν απίστευτες αποδόσεις.

Εγώ έχω προχωρήσει στα μισά του δεύτερου λάθους μιας και ακόμα αφήνω χωρίς λόγο κάποιες θέσεις να ξεφεύγουν αλλά πολύ λιγότερο από όσο παλιότερα. Είμαι πειθαρχημένος όταν ξεκινάει ένας καινούργιος μήνας αλλά μερικές φορές μετά τα μισά του μήνα αν έχω θετική απόδοση τι χάνω λόγω απειθαρχίας και γυρίζω στο μηδέν. Ελπίζω σε κάποια χρόνια να καταφέρω να διορθώσω και το τρίτο λάθος μιας και το κάνω πάρα πολύ συχνά.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
17 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1318 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015
12:28

Η μετοχή της εταιρίας συναλλαγών CFD Plus500 έχει πέσει σχεδόν 50% σε τρεις μέρες λόγω του παγώματος ενός μεγάλου αριθμού λογαριασμών πελατών για την συγκομιδή όλων των απαραίτητων εγγράφων επαλήθευσης ταυτότητας και διεύθυνσης.

Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά μιας κι έχει απίστευτα περιθώρια κέρδους και μετατρέπει όλα της τα κέρδη σε ταμειακές ροές. Ο λόγος που όμως δεν μπορεί κάποιος να πει ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι αληθινά είναι ότι η εταιρία δίνει σχεδόν όλα αυτά τα κέρδη ως μέρισμα. Τα μερίσματα και οι επιστροφές κεφαλαίου από την παραγωγή κερδών και όχι από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.

Στην τωρινή τιμή διαπραγμάτευσης γύρω από τις £4 η μετοχή έχει EV/NOPAT περίπου 6,5. Σίγουρα η κατάσταση των τελευταίων ημερών θα έχει κάποιο αντίκτυπο βραχυπρόθεσμα αλλά πιστεύω ότι στην πορεία τα όποια προβλήματα θα ξεπεραστούν. Έχω αγοράσει μετοχές σήμερα κοντά στις £4 με stop-loss το χαμηλό ημέρας και πιθανή αύξηση θέσης πάνω από τις £4,40.

Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2419 αναγνώστες
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015
11:43

Πριν δυο χρόνια είχα γράψει το παρακάτω άρθρο με τίτλο "Suntech Power Holdings - Τι θα συμβεί στους μετόχους;"

http://valueinvesting.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=42222&blid=160

Όπως προέβλεπα και στο άρθρο η εταιρία λόγω των οικονομικών της προβλημάτων τελικά πτώχευσε και η μετοχή έπεσε πάνω από 80% προς το τέλος του 2013.

Από τότε όμως μιας και ακόμα δεν έχει ακυρωθεί παρόλο που δεν έχει καμία αξία κάθε τόσο κάνει ένα τίναγμα βρίσκοντας κάποια αφορμή μιας και πραγματικός λόγος δεν υπάρχει.

Έτσι συνέβη και τις τελευταίες μέρες που η μετοχή πήγε από τα $0,07 στα $0,27 εξαιτίας ενός άρθρου για μια άλλη κινέζικη πτωχευμένη εταιρία φωτοβολταϊκών σαν κι αυτή. Επειδή είναι 100% σίγουρο πως η μετοχή αξίζει μηδέν έχω πουλήσει ανοικτά στα $0,225. Αν ανέβει θα πουλήσω μερικές ακόμα και θα περιμένω να κλείσω την θέση κοντά στα $0,10. 

Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 37123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις