Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


1605 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015
20:46

Αν το τύπωμα χρήματος έλυνε προβλήματα και δημιουργούσε πλούτο τότε η Ζιμπάμπουε θα ήταν η καλύτερη οικονομία στον κόσμο και οι κάτοικοι της οι πιο πλούσιοι. Τόσο απλά.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
1319 αναγνώστες
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014
12:19

Η καραμέλα περί βιωσιμότητας του χρέους έχει λιώσει εδώ και τέσσερα χρόνια και οι πολιτικοί μαζί με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν να την πιπιλάνε σαν να είναι ακόμα στο στόμα τους. Κατακρίνουν κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν για κούρεμα του χρέους λες και το χρέος που έχουμε μπορεί να πληρωθεί.

Όσο και να σκούζουν όμως, μιλώντας με αυστηρά οικονομικά κριτήρια είναι γεγονός ότι ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.

Το χρέος είναι μη βιώσιμο και πρέπει να κουρευτεί είτε με συναίνεση είτε χωρίς. Γεγονός όμως είναι επίσης ότι τεχνοκρατικά μιλώντας το δίκιο του Λαφαζάνη τελειώνει εκεί. Αυτά που λέει ότι μπορεί να γίνουν μετά το κούρεμα είναι όνειρα θερινής νυκτός.

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1370 αναγνώστες
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014
12:55

Παλιότερα είχα γράψει ένα άρθρο περί των αποδόσεων που πετυχαίνουν διάφορα είδη επενδυτών το οποίο κατέληγε με τους επενδυτές που καταφέρνουν να έχουν αποδόσεις της τάξης του 100%-300% τον χρόνο.

Μιας κι έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε κι έχω ασχοληθεί ακόμα πιο πολύ με το συγκεκριμένο ζήτημα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι καλύτεροι επενδυτές πετυχαίνουν ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις ειδικά αν ξεκινάνε με μικρό αρχικό κεφάλαιο. Λέγοντας μικρό αρχικό κεφάλαιο εννοώ ποσά μεταξύ €10000-€20000. Ξεκινώντας με ένα τέτοιο ποσό υπάρχουν επενδυτές που μπορούν να πετύχουν απόδοση 1000%-2000% ξανά και ξανά χωρίς να το μηδενίσουν.

Με ποιο τρόπο όμως γίνεται αυτό; Δύο είναι οι κύριοι τρόποι κι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ο ένας τρόπος είναι η επένδυση χωρίς μόχλευση σε μετοχές που έχουν γενικώς ή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή μεγάλη διακύμανση και ο άλλος η επένδυση με μόχλευση σε ένα ζευγάρι ισοτιμιών ή ένα χρηματιστηριακό δείκτη. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι οι επιτυχημένοι επενδυτές δεν αγοράζουν ή πουλάνε ανοικτά και περιμένουν για μήνες και χρόνια, γιατί είναι σχετικά απίθανο να πετύχουν τόσο μεγάλες κινήσεις που θα έχουν τις αποδόσεις που επιθυμούν. Αντιθέτως ανακυκλώνουν τα κεφάλαιά τους ξανά και ξανά μέσα σε διάστημα ημερών ή εβδομάδων πετυχαίνοντας πολλές φορές ένα "μικρό" κέρδος το οποίο προστίθεται στο κεφάλαιο.

Ένα δευτερεύον κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις οι επενδυτές συνήθως αντιδρούν στα γεγονότα έχοντας ως βασική θέση τα μετρητά και σπάνια είναι συνεχώς επενδεδυμένοι προσπαθώντας να προβλέψουν μια κίνηση.

Παρόλο που αρκετοί προσπαθούν να πετύχουν κάτι τέτοιο, τελικά πολύ λίγοι τα καταφέρνουν και ο κύριος λόγος δεν έχει να κάνει με την ικανότητα ή την εξυπνάδα αλλά με τον χαρακτήρα. Όλοι οι επενδυτές που καταφέρνουν να πετύχουν αυτές τις μεγάλες αποδόσεις είναι μανιακοί με την διακοπή των ζημιών όσο αυτές είναι ακόμα μικρές, κάτι που οι περισσότεροι επενδυτές των αγορών δεν μπορούν να πράξουν με απόλυτη πειθαρχία και καταλήγουν να χάνουν μεγάλο μέρος του κεφαλαίου τους ή πολύ από τον χρόνο τους κοιτώντας μια θέση να παίρνει λανθασμένη πορεία.

Αξιολογήστε το άρθρο 
15 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2972 αναγνώστες
5 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 6 Απριλίου 2014
18:29

Τις τελευταίες εβδομάδες ακούμε και διαβάζουμε συνέχεια για την περίφημη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά από 5 σχεδόν χρόνια. Η αναπαραγωγή της είδησης αυτής από τον οικονομικό τύπο δυστυχώς δείχνει τον απόλυτο ξεπεσμό του. Η έξοδος στις αγορές είναι η απόλυτη προπαγάνδα της δήθεν εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Δεν χρειάζονται πολυσέλιδες αναλύσεις για να αποδείξει κάποιος το κωμικοτραγικό της όλης υπόθεσης, αλλά μόνο δύο επισημάνσεις.

1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ ΧΡΕΟΥΣ/ΑΕΠ ΣΤΟ 120% ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ ΧΡΕΟΥΣ/ΑΕΠ ΣΤΟ 170%

2. Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ

Κύριοι δημοσιογράφοι του οικονομικού τύπου, διασώστε λίγη από την αξιοπρέπειά σας με το να μην αναπαράγετε ασχολίαστο ό,τι σας προσφέρουν.

Αξιολογήστε το άρθρο 
4 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2242 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013
13:24

Επειδή κάποιοι βγαίνουν και λένε για ξεπούλημα του Αστέρα Βουλιαγμένης στα €400εκ δείτε τι έγραφα δυο χρόνια πριν όταν και το δημόσιο ονειρευόταν δισεκατομμύρια.

http://valueinvesting.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=34357&blid=160

Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις