Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Gaming VC όπως Centric Πολυμέσα
1750 αναγνώστες
Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2008
12:10

Όπως γνωρίζετε η Centric Πολυμέσα πρόσθεσε τον κλάδο του διαδικτυακού τζόγου στο χαρτοφυλάκιο της και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των αποτελεσμάτων της και την ανοδική πορεία της αποτίμησής της. Βέβαια είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμμένος κλάδος κινείται σε γκρίζα μονοπάτια στην Ελλάδα μιας και οτιδήποτε εκτός ΟΠΑΠ θεωρείται παράνομο. Το ίδιο συμβαίνει και στην Γερμανία από την 1/1/2008 μετά την ψήφιση ενός νόμου που απαγορεύει οποιοδήποτε διαδικτυακό τζόγο. Γι'αυτό η εταιρία που θα σας περιγράψω εμπεριέχει το συγκεκριμμένο ρίσκο αλλά και μία πάρα πολύ ελκυστική αποτίμηση η οποία δημιουργήθηκε από την κάθετη πτώση της μετοχής από την στιγμή που ανακοίνωσε ότι μάλλον πλήρωσε πολλά για το διαδικτυακό καζίνο που εξαγόρασε την στιγμή που εισήχθη στο χρηματιστήριο. Η εταιρία λέγεται Gaming VC Holdings και είναι εισηγμένη στην εναλλακτική αγορά του Λονδίνου. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από την γερμανική αγορά. Στο παρακάτω διάγραμμα μπορείτε να δείτε την πορεία της τιμής της μετοχής.


Με την σημερινή της αποτίμηση που βρίσκεται στα 51.5 εκατ. λίρες η εταιρία παρουσιάζει τους εξής δείκτες σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2007:

P/E: 3,87             Μερισματική απόδοση: 19,75%

Ταμειακά διαθέσιμα: >10 εκατ. λίρες          Μηδαμινές υποχρεώσεις

Τα αποτελέσματα του 2008 από τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής θα είναι λίγο καλύτερα. Στην Αγγλία δεν υπάρχουν αποτελέσματα τριμήνου κι εννιαμήνου οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα του εξαμήνου. Ένα σημείο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι η εταιρία πληρώνει πολύ λίγους φόρους γιατί έχει την λειτουργική της δραστηριότητα σε φορολογικό παράδεισο παρόλο που τα γραφεία της βρίσκονται στο Λουξεμβούργο. Σε περίπτωση που διευθετηθεί το θέμα της γκρίζας ζώνης του νόμου ίσως να χρειαστεί να φτιάξει παράρτημα στην Γερμανία και να πληρώνει φόρους. Βέβαια αυτό θα έχει αντίκτυπο στα κέρδη της αλλά ταυτόχρονα λόγω διαφάνειας θα απολαμβάνει μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή. Είναι στην κρίση του κάθε επενδυτή να υπολογίσει το πόσο πιστεύει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα προστατεύσουν τα κρατικά μονοπώλια και θα κυνηγήσουν τις ιδιωτικές εταιρίες τζόγου μέσω internet και να επενδύσει ή όχι σε τέτοιες καταστάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες:

Για την εταιρία

www.gamingvc-ir.com

Για την νομική κατάσταση των διαδικτυακών εταριών τζόγου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

www.gaminglaw.eu

*ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ Ή ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις