Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Constellation Energy Group - Merger Arbitrage
1450 αναγνώστες
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008
22:46

Η Constellation Energy Group είναι εταιρία παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Λόγω κακών τοποθετήσεων στο trading desk αντιμετώπισε προβλήματα ρευστότητας και η τιμή της μετοχής όπως φαίνεται παρακάτω καταβαραθρώθηκε λόγω φόβου πτώχευσης.


Όταν η μετοχή είχε φτάσει στα $15 η θυγατρική της Berkshire Hathaway, Midamerican Energy Holdings, έκανε πρόταση εξαγοράς στα $26,50 ανά μετοχή. Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει στο δεύτερο τρίμηνο του 2009 αφού παρθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις. Δεν υπάρχει θέμα μη εύρεσης χρημάτων για την εξαγορά αφού τα $4,7 δις που χρειάζονται αποτελούν ένα μικρό μέρος των ρευστών διαθεσίμων της Berkshire Hathaway.

Η πορεία της μετοχής μετά την ανακοίνωση της πρότασης εξαγοράς είναι ενδιαφέρουσα. Πήγε πάνω από τα $26,50 γιατί η EDF είχε κάνει από πριν πιο ανταγωνιστικη προσφορά αλλά δεν είχε έτοιμα τα χρήματα και πιο μετά έπεσε μέχρι και τα $15 γιατί υπήρξε φήμη ότι μπορεί η Berkshire Hathaway να μην προχωρήσει τελικά.  

Μπορεί κάποιος έχοντας σχεδόν σίγουρο ότι σε 5-8 μήνες από τώρα θα λάβει $26,50 ανά μετοχή, ανάλογα την απόδοση που θέλει να έχει να αγοράζει την μετοχή όποτε φτάνει στην επιθυμητή τιμή και να την πουλάει μόλις πλησιάζει την τιμή εξαγοράς ή να περιμένει να πάρει τα χρήματα.

Όταν ξεκίνησα να γράφω το άρθρο η τιμή της μετοχής ήταν στα $22,30 περίπου δίνοντας μια απόδοση 18,83% μέχρι την τελική ημερομηνία εξαγοράς και τώρα βρίσκεται στα $23,89 έχοντας φτάσει μέχρι και περίπου τα $26.

Περισσότερες πληροφορίες: http://finance.yahoo.com/q?s=CEG

*ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ Ή ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις