Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Πόσο άσχημη είναι η τωρινή κατάσταση; Αληθινές απαντήσεις.
1606 αναγνώστες
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011
10:52

Κάθε μέρα γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι συμβαίνει με την χώρα και τα οικονομικά της. Το ίδιο συμβαίνει και για το πόσο έχουν επηρεαστεί οι εταιρίες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και ειδικά οι τράπεζες που μέσω των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου έχουν την πιο άμεση σύνδεση με τα προβλήματα του κράτους.

Υπάρχουν απόψεις που λένε ότι η κατάσταση δεν σώζεται, άλλες που λένε ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση και άλλες που λένε ότι όλα είναι ένα παραμύθι και ο ιππότης θα έρθει να σώσει την πριγκήπισσα.

Μπορείτε πολύ εύκολα να διαβάσετε μόνοι σας ποια είναι η αλήθεια σε ένα έγγραφο που πάρα πολύ σπάνια γράφονται αναληθείς πληροφορίες. Στο ενημερωτικό σημείωμα της τελευταίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ελληνικής τράπεζας.

Επικεντρώστε στην ενότητα "Κίνδυνοι" και για ακόμη καλύτερα συμπεράσματα συγκρίνετέ το με το αντίστοιχο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ίδιας τράπεζας το 2007. Θα σας απαντηθούν όλες οι απορίες και θα ξέρετε πόσο πραγματικά άσχημα είναι τα πράγματα.

Βέβαια οι τιμές των μετοχών μπορεί να μεταβάλλονται θετικά κι αρνητικά για διάφορους λόγους αλλά οι σοβαροί επενδυτές λαμβάνουν αποφάσεις σύμφωνα με την πραγματικότητα.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις