Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Cryo Save Group
1050 αναγνώστες
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011
12:58

http://finance.yahoo.com/q?s=CRYO.AS

Οι μετοχές της εταιρίας ήταν από τα τέλη του 2007 ως τα τέλη του 2009 εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Το παραπάνω γράφημα είναι από το χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Από τις πρώτες κινήσεις του κοινού επενδυτικού λογαριασμού ήταν η αγορά μετοχών της εταιρίας Cryo Save Group που δραστηριοποιείται στον κλάδο φύλαξης βλαστοκυττάρων και αποτελούσε την κύρια θέση μας. Ουσιαστικά προσθέσαμε στην θέση έναρξης του λογαριασμού μιας και είχε γίνει εισφορά σε είδος από μετοχές της συγκεκριμένης εταιρίας. Μια μικρή ανάλυση μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://valueinvesting.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=15598&blid=160

Όταν είχε γίνει η αγορά του παραπάνω συνδέσμου η μετοχή ήταν πάρα πολύ χαμηλότερα και για τον αρχικό κάτοχο η κίνηση ήταν πολύ κερδοφόρος. Είχα και έχω την άποψη ότι η συγκεκριμένη εταιρία συνεχίζει να είναι φτηνή γι' αυτό και δεν είχα πουλήσει τις μετοχές που είχα πριν την έναρξη του κοινού λογαριασμού όταν η τιμή ήταν στα €7. Βέβαια ακόμα και αν μια εταιρία είναι φτηνή αυτό δεν σημαίνει ότι και η αγορά θα συμφωνήσει άμεσα. Έκλεισα σχεδόν ολοκληρωτικά την θέση με μια ζημιά περίπου 3,6% τις προηγούμενες μέρες δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία στην ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων και την επικείμενη δημοσιότητα. Θα κρατούσα την θέση αν ο κοινός λογαριασμός δεν ήταν στο τελευταίο του στάδιο.

Ένα λάθος που δεν θα επαναλάβω είναι να έχω μεγάλες θέσεις σε μικρές εταιρίες όσο υγιείς κι αν είναι αυτές μιας και η αγορά μπορεί να μην αναγνωρίσει ποτέ την αξία τους αν η διοίκησή τους δεν προσπαθήσει να κινήσει συστηματικά το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού.

Σχόλια

18/04 18:51  dimknaf
Ο λόγος που έκλεισες τη θέση σου Αναστάσιε;
Από ότι κατάλαβα δεν άλλαξε κάτι για την εταιρεία.

Με βαση τη θεμελιώδη λογική, σε περιπτώσεις αφανείς μπορεί κανείς να βρει τις μεγάλες ευκαιρίες. Αν πας σε κάτι που το βλέπουν και το αναγνωρίζουν όλοι, προφανώς η τιμή θα έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα που δεν θα σε συμφέρουν.

Πάντως, συμφωνώ μαζί σου πως πρέπει να υπάρχει μεγάλη διασπορα και να μην υπάρχει μεγάλη έκθεση σε κάποιο τίτλο. Τότε νομίζω διαφωνούσες μαζί μου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το 2010 κατάφερες ένα αποτέλεσμα για το οποίο σου αξίζουν συγχαρητήρια.
18/04 19:05  Αναστάσιος Δημόπουλος
Ο λόγος που έκλεισα την θέση είναι ότι θα κλείσει ο κοινός επενδυτικός λογαριασμός λόγω της ίδρυσης της επενδυτικής εταιρίας.

Σε πιο μεγάλες εταιρίες το κενό τιμής -αξίας κλείνει πολύ πιο γρήγορα. Σε μικρές μπορεί να μην κλείσει και ποτέ.

Πουθενά δεν ανέφερα μεγάλη διασπορά. Συνεχίζω να έχω λίγες θέσεις στο χαρτοφυλάκιό μου.

Σε ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια. Αν δεν είχα κάνει και δύο σοβαρά λάθη που πολύ εύκολα μπορούσαν να αποφευχθούν τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα μιας και είχα πλησιάσει το 30% τρεις φορές μέσα στο έτος.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις