Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Fuqi International
1076 αναγνώστες
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011
12:47

http://finance.yahoo.com/q?s=FUQI.PK

Η κινέζικη Fuqi International ανακοίνωσε στα μέσα Μαρτίου του 2010 ότι θα αναπροσαρμόσει τα κέρδη της σε ένα συγκεκριμένο εύρος για τις προηγούμενες χρήσεις σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω λογιστικών λαθών. Η πτώση της μετοχής ήταν αρκετά μεγαλύτερη από την πιθανή μεγαλύτερη αναπροσαρμογή που θα γινόταν. Αγόρασα στο $12,10 για να εκμεταλλευτώ την διαφορά στην αποτίμηση μεταξύ των τιμών του εύρους αναπροσαρμογής. Στα συγκεκριμένα επίπεδα η μετοχή ήταν σχετικά φτηνή χωρίς να αποτελεί τεράστια ευκαιρία γι'αυτό και η κίνηση ήταν με μικρό μέρος του χαρτοφυλακίου πιο πολύ για να εκμεταλλευτώ την πιθανή ανοδική αντίδραση.

Η εταιρία δεν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα όταν θα έπρεπε και δέχτηκε μια αρχική προειδοποίηση από το Nasdaq. Στη συνέχεια καθυστερούσε συνεχώς να ανακοινώσει τα αναπροσαρμοσμένα αποτελέσματα οπότε τον Ιούνιο έκλεισα την θέση στο $7,09 για μια αρνητική απόδοση περίπου 41%. Ακόμα και μέχρι σήμερα η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει τα αναπροσαρμοσμένα αποτελέσματα και κατά πάσα πιθανότητα είναι απάτη όπως και άλλες κινέζικες εταιρίες που αποκαλύφθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Η συγκεκριμένη κίνηση με προετοίμασε για να εκμεταλευτώ από την ανάποδη μεριά, δηλαδή της ανοικτής πώλησης, κάποιες ευκαιρίες με κινέζικες εταιρίες που παρουσιάστηκαν στο μέλλον όπως αναφέρω παραπάνω.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις