Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Houston American Energy
1024 αναγνώστες
Τρίτη, 3 Μαΐου 2011
12:05

http://finance.yahoo.com/q?s=HUSA

Η Houston America Energy είναι εταιρία ανεύρεσης κι εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Από τα μέσα του 2009 μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2010 η μετοχή της ανέβηκε 10 φόρες με την βοήθεια και της καλής προώθησης των μελλοντικών πιθανών δυνατοτήτων από την διοίκηση της εταιρίας. Σε αυτά τα επίπεδα ήταν σύμφωνα με τις γνωστές πληροφορίες και όχι τόσο συντηρητικές εκτιμήσεις αρκετά ακριβή.

Πούλησα ανοικτά σε διάφορα επίπεδα όπως φαίνεται με τα κόκκινα βέλη στο διάγραμμα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2010 με μέση τιμή $14,42 κι έκλεισα την θέση τον Ιούνιο του 2010 στο $14,23 με μικρή ζημιά. Λαμβάνοντας υπόψη και κάποια ενδιάμεσα trades που όμως θα φόρτωναν πολύ το διάγραμμα η κίνηση ήταν ανεπαίσθητα κερδοφόρος. Έκλεισα την θέση για να εκμεταλλευτώ μια άλλη short κίνηση σε μετοχή που μέχρι τότε δεν ήταν διαθέσιμη για δανεισμό. Το λάθος με αυτή την κίνηση ήταν ότι δεν την έκλεισα εν μέσω του flash crash του Μαΐου κοντά στο $9. Οι μεγάλες εταιρίες που δεν είναι απάτες ή προς χρεωκοπία δύσκολα πέφτουν πάρα πολύ.

Μιας και η περίπτωση μου ήταν γνώριμη πούλησα ξανά ανοικτά τον Δεκέμβριο του 2010 στο $17,25 κι έκλεισα την θέση αρχές Φεβρουαρίου του 2011 στο $16,49 για μια μικρή απόδοση περίπου 4,5%.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις