Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Federal National Mortgage Association
876 αναγνώστες
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011
11:47

http://finance.yahoo.com/q?s=FNMA.OB

Η Federal National Mortgage Association είναι η μεγαλύτερη εταιρία παροχής ρευστότητας και σταθερότητας στον κλάδο των στεγαστικών δανείων στην Αμερική. Μετά την κρίση στη στεγαστική αγορά αποκρατικοποοιήθηκε σχεδόν κατά το σύνολό της μιας και οι ζημιές της ήταν τεράστιες.

Για πολύ καιρό ήταν στα επίπεδα του $1-$1.50 μέχρι που η κυβέρνηση που ήταν πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος αποφάσισε να διαγράψει τις μετοχές της από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Την μέρα της ανακοίνωσης τον Ιούνιο του 2010 πούλησα ανοικτά μόλις βρήκα διαθέσιμες μετοχές για δανεισμό στο $0,60 κι έκλεισα την θέση μετά από λίγο στο $0,51.

Μετά από κάποιους μήνες στις αρχές του 2011 η μετοχή άρχισε να ανεβαίνει επειδή η εταιρία αποπλήρωσε κάποιες υποχρεώσεις της. Αυτό βεβαίως δεν άλλαζε την μηδενική αξία των μετοχών. Η ανοδική κίνηση ήταν τελικά πιο έντονη από αυτή που περίμενα με αποτέλεσμα η συνολική απόδοση να είναι αρνητική σε πολλές αγοραπωλησίες που έκανα την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011 και αθροιστικά με την κίνηση του προηγούμενου έτους οι κινήσεις στην συγκεκριμένη μετοχή ήταν ζημιογόνες.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις