Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Pacific Blue Energy
1193 αναγνώστες
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011
12:35

http://finance.yahoo.com/q?s=PBEC.PK

Η Pacific Blue Energy είναι αμερικανική εταιρία που υποτίθεται ότι θα κατασκεύαζε και θα εκμεταλλευόταν φωτοβολταϊκά πάρκα. Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την συμμετοχή στο διαγωνισμό για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω φωτοβολταϊκών σε μια μεγάλη εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τα στελέχη της εταρίας κατάφεραν μέσω συντονισμένης διαφήμισης να φτάσουν την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας στα $50 εκατ. Την ίδια στιγμή η εταιρία είχε ως μόνο περιουσιακό στοιχείο μια έκταση αξίας το πολύ $1 εκατ.

Ένα αστείο γεγονός ήταν ότι είχαν πληρώσει κάποιον να γράψει μια ανάλυση για το τι θα αξίζει η εταιρία αν κερδίσει τον διαγωνισμό και εκτός των άλλων υπεραισιόδοξων εκτιμήσεων, οι ώρες που υπολόγιζε ότι θα παράγουν ρεύμα  τα φωτοβολταϊκά ήταν λες και θα ήταν συνεχώς μεσημέρι και δεν θα νύχτωνε ποτέ.

Πούλησα ανοιχτά τον Ιούνιο του 2010 στο $1,03 και τον Αύγουστο του 2010 στο $0,56 με την μέση τιμή να διαμορφώνεται στο $0,91. Η απότομη πτώση τον Αύγουστο ήρθε μετά την ανακοίνωση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Αλμπέρτα τους κατηγορούσε για απάτη με σκόπο να φουσκώσουν την τιμή της μετοχής. Έκλεισα την θέση τον Οκτώβριο του 2010 στο $0,17 για μια απόδοση περίπου 81%.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις