Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Ecosphere Technologies
938 αναγνώστες
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011
12:07

http://finance.yahoo.com/q?s=ESPH.OB

H Ecosphere Technologies είναι αμερικανική εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα διαχείρισης υδάτων. Μετά την έκρηξη της πλατφόρμας εξόρυξης πετρελαίου της BP στον κόλπο του Μεξικού τα στελέχη της εταιρίας άρχισαν να υποστηρίζουν ότι επειδή η εταιρία κατέχει την καλύτερη τεχνολογία και τεχνογνωσία θα επιλεχτεί να καθαρίσει ένα μεγάλο μέρος της μολυσμένης περιοχής. Αυτό θα σήμαινε μεγάλη αύξηση πωλήσεων και κερδών για την μικρή εταιρία.

Η αγορά άρχισε να προεξοφλεί αυτές τις δηλώσεις άμεσα και μάλλον υπερβολικά με αποτέλεσμα η εταιρία να έχει στο χρηματιστήριο κεφαλαιοποίηση περίπου $300 εκατ την στιγμή που είχε ετησιοποιημένες πωλήσεις $10 εκατ, ζημιές $20 εκατ και αρνητική καθαρή θέση $12 εκατ.

Πούλησα ανοικτά στα μέσα Ιουλίου του 2010 στο $1,01 όταν κατάφερα να βρω διαθέσιμες μετοχές για δανεισμό και ξανά δύο εβδομάδες αργότερα στο $0,92. Δυστυχώς η θέση κλείστηκε υποχρεωτικά από την χρηματιστηριακή στις αρχές Αυγούστου γιατί δεν υπήρχαν πλεόν διαθέσιμες μετοχές για δανεισμό με αποτέλεσμα να επιτευχθεί μια μικρή μόνο θετική απόδοση περίπου 12%.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις