Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


iStar Financial
916 αναγνώστες
Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011
12:24

http://finance.yahoo.com/q?s=SFI

Η αμερικανική εταιρία iStar Financial δραστηριοποιείται στον κλάδο των εμπορικών ακινήτων ως χρηματοδότης μέσω δανείων ή άλλων συμφωνιών. Τον Σεπτέμβριο του 2010 η εταιρία ανακοίνωσε ότι ίσως θα έχει πρόβλημα να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της καθώς ένα μεγάλο μέρος των δανείων που είχε δώσει ήταν πλέον μη-εξυπηρετούμενο. Παρουσίαζε ζημιές λόγω των δυσκολίων του κλάδου εμπορικών ακινήτων και ως χρηματοοικονομική εταιρία είχε μεγάλη μόχλευση.

Πούλησα ανοικτά τον Σεπτέμβριο του 2010 στο $3,00 αναμένοντας μία επιτάχυνση των απαιτήσεων εύρεσης λύσης από τους δανειστές της. Δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση και η τιμή της μετοχής είχε μια μικρή διακύμανση πάνω από τα $3,00 μάλλον βοηθούμενη και από την πολύ ανοδική αγορά. Προς το τέλος του Οκτωβρίου η τιμή της μετοχής άρχισε να ανεβαίνει μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρία θα αποπληρώσει νωρίτερα ένα μικρότερο δάνειο που έληγε το 2012 και ελπίζοντας ότι οι συνθήκες της αγοράς θα είναι καλές όταν θα χρειαστεί να αναχρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο δάνειο που λήγει τον Αύγουστο του 2011.

Μόλις η μετοχή ξεπέρασε την σημαντική αντίσταση του $4,00 λόγω της θετικής είδησης έκλεισα την θέση στο $4,16 με ζημιά περίπου 39%. Η συγκεκριμένη κίνηση αποδεικνύεται όχι και τόσο ιδανική μιας και  η εταιρία είχε αρκετό χρόνο μπροστά της, σχεδόν ένα έτος, για να βρει κάποια λύση ή οι αγορές να βελτιωθούν και να καταφέρει να αναχρηματοδοτήσει τα δάνειά της.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις