Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Neutral Tandem
875 αναγνώστες
Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011
11:45

http://finance.yahoo.com/q?s=TNDM

Η Neutral Tandem ειναι αμερικανική εταιρία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Εξειδικεύεται στη σύνδεση διαφορετικών παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μεταξύ τους κάτι που δεν απαιτεί τεράστιες επενδύσεις σε εξοπλισμό. Από το καλοκαίρι του 2009 και μετά τα αποτελέσματά της συνεχώς απογοήτευαν σε σχέση με τα αναμενόμενα από τους αναλυτές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής να έχει πέσει πάνω από 60% από τα υψηλά της.

Μιας και το βασικό της αντικείμενο είχε να κάνει με επίγειες τηλεπικοινωνίες υπήρχαν ενδοιασμοί ως προς τους ρυθμούς μείωσης της ζήτησης των υπηρεσιών της στο μέλλον και την ακόλουθη μείωση των περιθωρίων κέρδους που βρίσκονταν σε υψηλά επίπεδα. Τον Σεπτέμβριο του 2010 η εταιρία λαμβάνοντας υπόψη και τον πολύ υγιή ισολογισμό διαπραγματευόταν για 7 φορές τις λειτουργικές της χρηματοροές σε σχέση με την συνολική της αξία.

Αγόρασα τον Σεπτέμβριο του 2010 στο $11,55 και μετά από λίγες μέρες πρόσθεσα στην θέση στο $9,94 όταν η εταιρία ανακοίνωσε μια εξαγορά $100 εκατ που θα μείωνε το ταμείο της στο μισό. Πρόσθεσα ξανά στην θέση το Νοέμβριο του 2010 στο $14,70 την μέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων που ήταν λίγο καλύτερα από τα αναμενόμενα. Έκλεισα την θέση τον Φεβρουάριο του 2011 στο $17,00 για μια θετική απόδοση περίπου 45%.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις