Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Green Mountain Coffee Roasters
873 αναγνώστες
Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011
11:45

http://finance.yahoo.com/q?s=GMCR

Η Green Mountain Coffee Roasters είναι αμερικανική εταιρία παραγωγής και εμπορίας καφέ σε κάψουλες. Μετά απο μία εκρηκτική άνοδο της τιμής της κατά τα τελευταία χρόνια λόγω μεγάλης ανάπτυξης των μεγεθών της είχε φτάσει να αποτιμάται σε αρκετά υψηλά επίπεδα λόγω αναμενόμενης μελλοντικής ανάπτυξης.

Τον Σεπτέβριο του 2010 ανακοίνωσε ότι ερευνάται από τις χρηματιστηριακές αρχές για όχι και τόσο συντηρητικούς τρόπους αναγνώρισης των εσόδων της. Προσπάθησα να πουλήσω ανοικτά την μέρα της ανακοίνωσης και τις επόμενες μέρες αλλά συνεχώς έβαζα τις εντολές μου ψηλότερα με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται.

Τελικά πούλησα ανοικτά στο $28,15 στις αρχές Οκτωβρίου του 2010. Η τιμή της μετοχής συνέχισε να μειώνεται για λίγες μέρες αλλά όταν έφτασε πια να χάνει 30% από τα υψηλά της η κίνησή της αντιστράφηκε. Έκλεισα την θέση το Νοέμβριο του 2010 στο $34,24 για μια αρνητική απόδοση περίπου 22%.

Τα στοιχεία που με κάνουν πλέον ιδιαίτερα προσεκτικό σε ανάλογες περιπτώσεις είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις πουλώντας ανοικτά μετοχές εταιριών μόνο λόγω υψηλής αποτίμησης και χωρίς πρόβληματα ρευστότητας. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει πολύ υγιή ισολογισμό. Επίσης μια εταιρία που είναι ακριβή μπορεί να ακριβαίνει κι άλλο αρκεί να βγάζει λίγο καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα και το γενικότερο κλίμα της αγοράς να είναι ακόμα και στάσιμο.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις