Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


ZAGG
984 αναγνώστες
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011
11:28

http://finance.yahoo.com/q?s=ZAGG

Η αμερικανική εταιρία ZAGG παράγει κι εμπορεύεται ανθεκτικά καλύμματα για τις οθόνες φορητών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων που τις προστατεύουν από φθορές. Η τιμής της μετοχής τον Οκτώβριο του 2010 είχε ανέβει ήδη 3,5 φορές από τα πρόσφατα χαμηλά της λόγω σημαντικής αύξησης πωλήσεων και κερδών. Η αποτίμηση δεν ήταν σε δυσθεώρητα επίπεδα αλλά η εταιρία θα είχε πρόβλημα με την εμφάνιση ανταγωνιστών μιας και παρουσίαζε πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους και αποδοτικότητας κεφαλαίων.

Πούλησα ανοικτά τον Οκτώβριο του 2010 στο $6,50 την μέρα που ανακοίνωσε αύξηση της πρόβλεψης για τις πωλήσεις του 2010. Η τιμή της μετοχής συνέχισε να ανεβαίνει κάνοντας νέα ιστορικά υψηλά. Μετά από μια διόρθωση ακολούθησε ξανά ανοδική τροχιά κι έκλεισα την θέση το Νοέμβριο του 2010 με ζημιά στο $8,15 για μια αρνητική απόδοση περίπου 25%.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στην αμέσως προηγούμενη που περιέγραψα, το σημαντικότερο λάθος ήταν ότι η εταιρία είχε πάρα πολύ υγιή ισολογισμό. Η ανοικτή πώληση σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να συνοδεύεται με πάρα πολύ υψηλές αποτιμήσεις και όχι απλά υψηλές. Επίσης εκείνη την περίοδο είχα για πρώτη φορά ανοίξει πολλές μεγάλες θέσεις ταυτόχρονα και λόγω του ότι σχεδόν όλες οι θέσεις short και η μεγαλύτερη θέση long έτυχε να κινηθούν προς την αντίθετη από την επιθυμητή κατεύθυνση έπρεπε κάποια στιγμή να κλείσω κάποιες από αυτές έστω και με ζημιά. Από τότε είμαι πολύ πιο συντηρητικός σε σχέση με την μόχλευση των ιδίων κεφαλαίων προς επένδυση.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις