Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Aegean Marine Petroleum Network
902 αναγνώστες
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011
11:22

http://finance.yahoo.com/q?s=ANW

Η Aegean Marine Petroleum Network είναι εταιρία ελληνικών συμφερόντων με αντικείμενο την τροφοδοσία καυσίμων σε πλοία στα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου. Έχοντας ανακοινώσει για συνεχόμενα τρίμηνα αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών η τιμή της μετοχής της είχε υποχωρήσει από τα τελευταία υψηλά της πάνω από 70% και βρισκόταν κοντά στα ιστορικά χαμηλά της το Νοέμβριο του 2010. Σε αυτές τις τιμές ήταν φθηνή χωρίς όμως να αποτελεί απίστευτη ευκαιρία λόγω και του αρκετά μοχλευμένου ισολογισμού της.

Αγόρασα το Νοέμβριο του 2010 μετά την απότομη πτώση στο $9,60. Σκόπευα να πουλήσω κοντά στο $15 που η αποτίμηση θα ήταν κοντά στη 1,5 φορά η λογιστική της αξία ή λίγο πριν τα αποτελέσματα τριμήνου αν ήταν κοντά σε αυτά τα επίπεδα για να αποφύγω κάποια έκπληξη. Δυστυχώς η εταιρία ανακοίνωσε σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ότι το τρίμηνο θα είναι ζημιογόνο.

Η μετοχή άνοιξε σε νέα χαμηλά και πρόσθεσα στη θέση σε διάφορες τιμές κάτω από το $9,00 ενώ είχα προσθέσει και κάποια τεμάχια νωρίτερα σε τιμές κοντά στο $11,00. Η μέση τιμή κτήσης ήταν πλέον περίπου $9,58. Μέχρι και την 14η Μαρτίου που συμπληρώθηκε το 1ο έτος του κοινού επενδυτικού λογαριασμού για το οποίο γράφω τις κινήσεις δεν είχα κλείσει την θέση.

Το λάθος σε αυτή την κίνηση ήταν ότι ενώ ήξερα ότι ίσως χρειαστεί σχετικά σύντομα, λόγω της πιθανής ρευστοποίησης του λογαριασμού για την μεταφορά των κεφαλαίων στην επενδυτική εταιρία, να κλείσω την θέση ασχέτως τιμής δεν το έκανα όταν μου δόθηκε η ευκαιρία. Θα μπορούσα την μέρα της άσχημης είδησης στις συναλλαγές που γίνονταν πριν την κανονική έναρξη του χρηματιστηρίου να κλείσω την θέση σε τιμές ψηλότερες του ανοίγματος που φαίνεται στο γράφημα χωρίς ζημιά.

Σχόλια

15/06 11:44  dimknaf
Καλημέρα Αναστάση,

είναι πολύ ωραίες οι κινήσεις που μας περιγράφεις και που μας αναλύεις το σκεπτικό σου. Εγώ είναι από τα πράγματα που περιμένω να διαβάσω στο capitalblogs.

Ωραίο θα ήταν κάποια στιγμή να μας δημοσιοποιούσες κάποιο πίνακα με τις αποδόσεις σου και τα κέρδη ή ζημιές του κοινού επενδυτικού λογαριασμού για να μπορούμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
15/06 11:51  Αναστάσιος Δημόπουλος
Από 15 Μαρτίου 2010 μέχρι και 14 Μαρτίου 2011 που ήταν ο πρώτος χρόνος διαχείρισης η απόδοση ήταν 20,16% όπως φαίνεται και στην βεβαίωση του ορκωτού ελεγκτή.

Αυτή την στιγμή η απόδοση από την έναρξη είναι 49,83% και επειδή υπάρχει γραφειοκρατική καθυστέρηση με την ίδρυση της επενδυτικής εταιρίας μάλλον θα ξαναδώσω τα στοιχεία για έλεγχο ώστε να χρησιμοποιήσω τα νέα νούμερα στις παρουσιάσεις. Δεν σκοπεύω να δημοσιεύσω κάποιο πίνακα. Πολύ περισσότερες λεπτομέρειες θα δίνονται στις παρουσιάσεις που θα κάνω.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις