Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


1-800-Flowers.com
755 αναγνώστες
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011
12:07

http://finance.yahoo.com/q?s=FLWS

Η αμερικανική εταιρία 1-800-Flowers.com δραστηροποιείται στον κλάδο πώλησης λουλουδιών και καλαθιών δώρων μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου. Λόγω μείωσης πωλήσεων για συνεχόμενα τρίμηνα και αποτελεσμάτων κατωτέρων των προσδοκιών είχε υποχωρήσει περίπου 65% από τα πρόσφατα υψηλά της. Βρήκα την μετοχή στα μέσα Δεκεμβρίου του 2010 και από την ανάλυση μου κατέληξα ότι μπορεί να θεωρηθεί αρκετά φτηνή. Αν μάλιστα κατάφερνε να βελτιώσει λίγο τα περιθώρια κέρδους της, σίγουρα ήταν πολύ φτηνή.

Αγόρασα στο $2,47 λόγω της αποτίμησής της αλλά και επειδή βρισκόταν πολύ κοντά στο λεγόμενο break-out από το προηγούμενο υψηλό στο $2,50 που ξεκίνησε η προηγούμενη πτώση προς τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου. Ο στόχος ήταν αν συμβεί το break-out να πουλήσω για ένα γρήγορο κέρδος μιας και η εταιρία μπορεί να συνέχιζε να μην μπορεί να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους της.

Μετά από λίγες μέρες διακύμανσης σε πολύ μικρό εύρος τιμών κάτω από το $2,50 τελικά έγινε το break-out και η τιμή της μετοχής κινήθηκε γρήγορα προς το $3,00. Αν και το σχέδιο επαληθεύτηκε εγώ τελικά δεν πούλησα και η μετοχή υποχώρησε πάλι κάτω από τα $2,50. Τελικά έκλεισα την θέση με κέρδος προς τα τέλη Ιανουαρίου του 2011, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, στο $2,75 για μια απόδοση περίπου 11%.

Η εκμετάλλευση της μεταβλητότητας των τιμών είναι κάτι που μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ καλών και πάρα πολύ καλών αποδόσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού άλλαξα γνώμη και δεν ακολούθησα το αρχικό σχέδιο θα μπορούσα τουλάχιστον να κλείσω την μισή θέση και να την ξανανοίξω αφού τελικά η μετοχή υποχώρησε μετά το break-out χωρίς κάποια άσχημη είδηση.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις