Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Borders Group
876 αναγνώστες
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011
12:38

http://finance.yahoo.com/q?s=BGPIQ.PK

Η εταιρία Borders Group είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων στις ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια είχε συνεχώς ζημιογόνα αποτελέσματα που σε συνδυασμό με τον μεγάλο δανεισμό της την είχαν φέρει σε δύσκολη θέση. Στο τέλος Δεκεμβρίου του 2010 ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσει στην ώρα της κάποιους από τους προμηθευτές της χωρίς να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνουν οι πληρωμές. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι μαζί με αυτή την ανακοίνωση ισχυρίστηκε ότι δεν έχει προβλήματα ρευστότητας.

Μιας και πλέον η κατάσταση φαινόταν μη αναστρέψιμη πούλησα ανοικτά τις μετοχές της εταιρίας την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης στο $0,90. Όπως φαίνεται και από το γράφημα τις επόμενες ημέρες η μεταβλητότητα της τιμής της μετοχής ήταν ιδιαίτερα υψηλή. Κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου έβγαιναν διάφορες ειδήσεις μιας υποτιθέμενης λύσης κι έκλεισα και άνοιξα την θέση τρεις φορές είτε με κέρδη είτε με ζημιές. Τελικά έκλεισα την θέση για τελευταία φορά  στο τέλος Ιανουρίου 2010 και συνολικά οι κινήσεις ήταν ζημιογόνες με αρνητική απόδοση περίπου 20%.

Τελικά μετά από δύο μέρες η Wall Street Journal έγραψε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία οδεύει προς κατάθεση πτώχευσης με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει 50%. Μετά από λίγες ακόμα μέρες η εταιρία όντως κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και η τιμή της μετοχής υποχώρησε άλλο ένα 50%. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσα να έχω μικρότερη θέση έτσι ώστε να μπορώ να ανεχτώ μεγαλύτερο εύρος μεταβλητότητας των τιμών.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις