Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Ανασκόπηση πρώτου έτους των κινήσεων του κοινού επενδυτικού λογαριασμού
887 αναγνώστες
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011
12:43

Η κίνηση την οποία περιέγραψα χθες ήταν η τελευταία που είχε κάποιο σχετικά σημαντικό αντίκτυπο στα κέρδη ή της ζημιές του κοινού επενδυτικού λογαριασμού που διαχειρίζομαι και συνέβαλε στην απόδοση που πετύχαμε κατά το πρώτο έτος διαχείρισης. Οι υπόλοιπες κινήσεις μέχρι την 14η Μαρτίου 2011 είτε δεν είχαν, είτε δεν πρόλαβαν να έχουν κάποια επιρροή στην συνολική απόδοση.

Κατά την διάρκεια του πρώτου έτους πειραματίστηκα αρκετά και με τακτικές που δεν είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να εμπλουτίσω όσο το δυνατόν περισσότερο τις πρακτικές μου γνώσεις. Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να ήταν αρκετά καλύτερα από το 20,16% μιας και δύο φορές μέσα στο έτος είχα φθάσει σχεδόν  σε απόδοση 30% αλλά έδωσα πίσω σημαντικό ποσοστό των κερδών.

Το πιο σημαντικό πράγμα που κατάλαβα κατα τον πρώτο αυτό χρόνο που διαχειριζόμουν χρήματα πέρα από τα δικά μου είναι ότι ο επενδυτής πρέπει να έχει πειθαρχεία. Όταν δεν βρίσκει κάτι να κάνει που να γνωρίζει καλά ότι έχει σημαντικές πιθανότητες να αποφέρει θετικές αποδόσεις δεν πρέπει να κάνει τίποτα. Ακούγεται απλό αλλά στην πράξη είναι αρκετά δύσκολο.

Το δεύτερο σημαντικότερο είναι ότι πολύ λίγες από τις μετοχές που θα διαλέξει ένας επενδυτής θα πάνε σχετικά σύντομα στο επίπεδο που η τιμή τους θα είναι κοντά στην αξία που έχει υπολογιστεί. Οι μετοχές που είναι πανάκριβες δεν μηδενίζουν και οι μετοχές που είναι πάμφθηνες δύσκολα εκτοξεύονται. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να υπάρχει κάποιο σύστημα κλιμακωτής εισόδου κι εξόδου στις θέσεις ή μια κεντρική θέση στην οποία θα γίνονται και κάποιες επιπλεόν αγοραπωλησίες για εκμετάλλευση της μεταβλητότητας.

Αυτή την στιγμή η απόδοση του κοινού επενδυτικού λογαριασμού ακολουθώντας τα παραπάνω είναι πολύ υψηλότερη και προσπαθώ να ενσωματώσω και κάποιες στρατηγικές άλλων πολύ επιτυχημένων επενδυτών για ακόμα καλύτερα και πιο σταθερά αποτελέσματα.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις