Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Ποια απόδοση είναι αρκετή όταν η σίγουρη είναι 0,66%-3,07%;
1555 αναγνώστες
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011
11:44

Οι αποδόσεις που προσπαθεί ένας επενδυτής να αποκομίσει από μια επένδυση εξαρτώνται και από τις αποδόσεις που μπορεί να έχει σχεδόν χωρίς κανέναν κίνδυνο απώλειας του κεφαλαίου του. Η πιο σίγουρη επένδυση σε Ευρώ μπορεί να θεωρηθεί η τοποθέτηση σε τίτλους του Γερμανικού Δημοσίου. Παρακάτω φαίνονται οι τωρινές αποδόσεις των τίτλων Γερμανικού Δημοσίου όπως τους υπολογίζει το Bloomberg.

Όπως φαίνεται οι αποδόσεις κυμαίνονται από 0,66% μέχρι 3,07% ανάλογα με την διάρκεια του τίτλου. Ποια ετήσια απόδοση θα θεωρούσατε αρκετή από μια επένδυση σε μετοχικές αξίες λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω; 5%, 10%, 20%, 50%; Περιμένω τα σχόλιά σας.

Σχόλια

29/08 16:32  arkouda
"Η πιο σίγουρη επένδυση σε Ευρώ μπορεί να θεωρηθεί η τοποθέτηση σε τίτλους του Γερμανικού Δημοσίου."

Το ερώτημα όμως είναι εάν αυτοί που σπεύδουν να διασφαλίσουν τα χρήματα τους, αγοράζοντας γερμανικά ομόλογα με απόδοση 2% όταν πριν 3 μήνες ήταν διπλάσια, πράγματι τα διασφαλίζουν….ή μήπως ποντάρουν ενάντια στον εαυτό τους;
Διότι αγοράζουν την ασφάλεια μεν του γερμανικού δημοσίου, αλλά σε ευρωπαϊκό και όχι σε γερμανικό νόμισμα. Διασφαλίζουν πράγματι την πληρωμή της επένδυσης τους, στην ώρα της. Το θέμα όμως είναι μήπως τότε ένα κιλό πατάτες κοστίζουν ένα κιλό ευρώ….
Αν πάλι, όλα πάνε κατ’ ευχή και υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί αποφασιστεί η έκδοση του ευρω-ομολόγου η αξία των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων θα εκτιναχτεί.
Αν κάποιος αγοράσει μετοχές, αγοράζει μεν πληρώνοντας σε ευρώ αλλά στην κατοχή του έχει μετοχές. Ανάλογα με την επιλογή του και την τρέχουσα οικονοκιμή συγκιρία αποφασίζει εάν, πότε, και τελικά σε "ποιό νόμισμα" θα την πουλήσει.
Ως εκ τούτου νομίζω ότι το ερώτημα που έθεσες δεν μπορει να απαντηθεί.

Φιλικά
arkoudanews
29/08 16:52  Αναστάσιος Δημόπουλος
Το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί γιατί δεν έχει τις παραμέτρους που έθεσες. Αν προσπαθεί κάποιος να αναλύσει όλες τις παραμέτρους για το κάθε τι, τότε δεν θα πάρει ποτέ καμμιά απόφαση. Είναι αυτό που λένε "Paralysis by analysis".
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις