Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


ΑΜΚ τραπεζών - Οι μαύρες τρύπες δεν κλείνουν. Μόνο αποφεύγονται
963 αναγνώστες
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011
11:51

Πως θα σας φαινόταν να έχετε δανείσει σε κάποιον €1000 ο οποίος δεν σας πληρώνει ούτε τους τόκους και αντί να του ζητήσετε αυτά που σας χρωστάει να του δανείζατε άλλα €4000; Ξεπερνάει την έννοια της λογικής. Όμως αν τα χρήματα είναι δικά σας μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε με αυτά.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει αυτή την στιγμή με το κράτος και τις τράπεζες. Αυτές δεν πληρώνουν τα μερίσματα των προνομιούχων μετοχών που αγόρασε το κράτος και τώρα ζητάνε κι άλλα χρήματα. Το κράτος όμως δεν έχει δικά του χρήματα για να δώσει. Ότι δίνει στον ένα πρέπει να το πάρει από κάποιον άλλο.

Είναι αδιανότητο να μπαίνουν κάθε μέρα νέοι φόροι ή να αυξάνονται οι παλιοί για να πηγαίνουν χρήματα σε μαύρες τρύπες οι οποίες τα εξαφανίζουν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Οι μαύρες τρύπες δεν κλείνουν. Μπορούν όμως απλά να αποφεύγονται. Την ζημιά πρέπει να την υποστούν οι πιστωτές των τραπεζών και όχι κάποιος τρίτος.

Μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται σαν λόγια λαϊκιστή πολιτικού αλλά είναι η βασική αρχή των επενδύσεων. Οι ζημιές είναι μέρος της επενδυτικής διαδικασίας και ευθύνη να τις υποστούν έχουν αυτοί που τις δημιούργησαν. Δεν θέλουμε με το ζόρι να γίνουμε μέτοχοι χωρίς αντίκρυσμα οποιασδήποτε εταιρίας.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις