Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Επένδυση σε εταιρικό ομόλογο και κούρεμα 98%
1385 αναγνώστες
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012
12:29

Τον Οκτώβριο του 2011 πούλησα ανοικτά μετοχές της General Maritime Corp στο $0,29 και έκλεισα την θέση με κέρδος στο $0,18 λίγο πριν η εταιρία τελικά καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Στη συνέχεια, και για να παρακολουθήσω τις εξελίξεις της πτώχευσης αγόρασα με τα κέρδη αυτά, που αντιστοιχούσαν στο 0,50% του συνολικού κεφαλαίου, ομόλογα της εταιρίας σε τιμή 9,90% της ονομαστικής. Ήταν η πρώτη φορά που αγόραζα ομόλογα πτωχευμένης εταιρίας και από την πολύ πρόχειρη ανάλυση που είχα κάνει νόμιζα ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο κέρδος.

Τελικά όπως φαίνεται και στο παραπάνω απόσπασμα από το σχέδιο αναδιάρθρωσης οι κάτοχοι των συγκεκριμένων ομολόγων έλαβαν 1,78% - 1,84% της ονομαστικής τους αξίας. Το κούρεμα γι'αυτούς που τα είχαν αγοράσει στην έκδοσή τους ήταν της τάξης του 98% και για μένα που αγόρασα στο 9,90 ήταν περίπου 82%. Τελικά η επένδυση αποδείχτηκε τραγική.

Παραπάνω φαίνεται το διάγραμμα της τιμής του ομολόγου τον τελευταίο χρόνο. Το ομόλογο αυτό εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2009 και σχεδόν ένα χρόνο πριν από σημέρα ήταν ακόμα περίπου στο 100.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις