Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Περί εκλογών και οικονομικών υποσχέσεων
1015 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012
10:56

Αυτή είναι η πρώτη προεκλογική περίοδος κατά την οποία το blog είναι ενεργό οπότε σκέφτηκα να κάνω μια μικρή τοποθέτηση σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι και τις διάφορες υποσχέσεις.

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Για όσους δεν το κατάλαβαν με την μία και συνεχίζουν να πιστεύουν τις διάφορες υποσχέσεις είτε γιατί είναι αφελείς είτε γιατί είναι ωφελημένοι ας το ξαναγράψω. 

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άμεσες λύσεις για την ανάκτηση του βιοτικού επιπέδου των εκατομμυρίων Ελλήνων που τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Υπάρχει όμως λύση για την άμεση διευκόλυνσή τους. Ποια είναι αυτή; 

Η δικαιότερη κατανομή του αναπόφευκτου οικονομικού πόνου. Όταν άρχισαν να μας λένε οι έξω τι πρέπει να κάνουμε ήταν σαν να στείλαν έναν γεροδομένο τύπο ο οποίος έπρεπε να ρίξει πολύ ξύλο. Το κράτος είχε μπροστά του έναν άνθρωπο που έτρεχε σαν τρελός όλη μέρα και τα έβγαζε δύσκολα πέρα έχοντας απίστευτο άγχος και έναν άλλο αραχτό με το φραπεδάκι του που τα βόλευε περίπου μια χαρά χωρίς να χρειάζεται να κάνει και πάρα πολλά. Μετά από ενδελεχή και προσεχτική ανάλυση το κράτος έδωσε εντολή στον γεροδεμένο τύπο να σαπίσει στον ξύλο τον πρώτο και για ξεκάρφωμα να ρίξει και καμιά ψιλή στον δεύτερο.

Αυτό είναι το μόνο που μπορεί και πρέπει να αλλάξει άμεσα γιατί θα έχει αντίκτυπο σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Η ανέχεια θα είναι μεγάλη για καιρό οπότε πρέπει να μοιραστεί δίκαια. Τα περί ανάπτυξης είναι σημαντικά αλλά έπονται.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις