Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Απόδοση 168454,90% σε τρεις μήνες σύμφωνα με θεμελιώδη!
3701 αναγνώστες
Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008
13:32

Ένας από τους τρόπους που κάποιος μπορεί να βρει ιδέες ή για να μάθει για τον επενδυτικό του στυλ είναι διαβάζοντας τις εκθέσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων διαχειριστών του ίδιου στυλ. Διαβάζοντας λοιπόν την εξαμηνιαία έκθεση του 2007 των Chou Funds κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε είδα την καλύτερη επιλογή μετοχής που έχω δει όλη μου την ζωή. Στην αρχή παραξενεύτηκα γιατί ένα αμοιβαίο που διαχειρίζεται $700 εκατ. να πάρει θέση αξίας $1468 αλλά μόλις κοίταξα καλά όπως φαίνεται και στην εικόνα το κατάλαβα.


Η απόδοση είναι 168454,90% δηλαδή 1684 φορές πάνω σε λιγότερους από έξι μήνες γιατί στην προηγούμενη εξαμηνιαία κατάσταση δεν υπάρχει η συγκεκριμμένη μετοχή. Τι συνέβη όμως με την συγκεκριμμένη εταιρία; Ήταν φούσκα βασιζόμενη σε φήμες; Η εταιρία ονομάζεται Atlantic Coast Entertainment Holdings και τον Νοέμβριο του 2006 πωλήθηκε για $275 εκατ. όπως έλεγε και η σχετική ανακοίνωση της εταιρίας. Στον επόμενο ισολογισμό φαινόταν ότι τα χρήματα που αναλογούσαν στους μετόχους υπήρχαν σε κλειστό λογαριασμό στην τράπεζα (restricted cash) από τον οποίο μπορούσαν να βγουν μόνο για να πληρωθούν ως ειδικό μέρισμα στους μετόχους όπως φαίνεται και στην εικόνα.

Εκτός από τα ρευστά διαθέσιμα οι υποχρεώσεις είναι μηδαμινές με αποτέλεσμα η εταιρία να έχει λογιστική αξία $218,470,000 που ισοδυναμεί με $23,63 ανά μετοχή από τα οποία τα $200,000,000 είναι μετρητά στην τράπεζα που ισοδυναμεί με $21,35 ανά μετοχή.

Μετά από δύο εβδομάδες η εταιρία εισήχθη στο OTC χρηματιστήριο και για μερικές μέρες έκανε πράξεις στα $0,01! Τότε αγόρασε και ο διαχειριστής του συγκεκριμμένου αμοιβαίου κεφαλαίου. Στην πορεία η μετοχή κινήθηκε τους επόμενους τρεις μήνες όπως φαίνεται στο διάγραμμα.

Πηγή: Thomson Financial

Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει και κατάφερε να πετύχει απόδοση 168454,90% σε λίγους μήνες...

Αυτό το άρθρο θα έχει και συνέχεια που είναι ακόμα πιο περίεργη.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις