Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Πιθανοί πελάτες του Buffett οι επισκέπτες του Capital;
3811 αναγνώστες
Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2008
16:26

Τον τελευταίο καιρό το Capital έχει διαφημίσεις της NetJets που είναι θυγατρική της Berkshire Hathaway. Η NetJets ασχολείται με την τμηματική ιδιοκτησία ιδιωτικών αεροσκαφών (fractional jet ownership) και είναι ο ηγέτης του κλάδου. Ας δούμε τι λέει γι' αυτή την εταιρία ο Warren Buffet στο τελευταίο γράμμα του προς τους μετόχους.

"At NetJets, the inventor of fractional-ownership of jets, we also remain the unchallenged leader. We now operate 487 planes in the U.S. and 135 in Europe, a fleet more than twice the size of that operated by our three major competitors combined. [...] For the first ten years we made little financial progress there, actually running up cumulative losses of $212 million. Now we have real momentum, and last year earnings tripled.[...]" 

"Στη NetJets, τον εφευρέτη της τμηματικής ιδοκτησίας αεροσκαφών, παραμένουμε ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης. Τώρα λειτουργούμε 487 αεροπλάνα στις ΗΠΑ και 135 στην Ευρώπη, ένας στόλος διπλάσιος από αυτόν των τριών μεγαλύτερων ανταγωνιστών μας συνολικά. Για τα πρώτα δέκα χρόνια κάναμε λίγη οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη, στην πραγματικότητα είχαμε συσσωρευμένες ζημιές $212 εκατ. Τώρα έχουμε αποκτήσει αδράνεια και τον περσινό χρόνο τα κέρδη μας τριπλασσιάστηκαν."

Όλοι οι φίλοι του Capital λοιπόν που αυτό τον καιρό σκέφτονται να αγοράσουν τμηματικά ένα ιδιωτικό jet παρακαλώ να προτιμήσουν την NetJets.

Καλά ταξίδια....

Σχόλια

05/03 17:39  ArTaXiA
Αναστάσιε...

Με δεδομένη την τρέχουσα οικονομική παγκόσμια συγκυρία, οι "value" ευκαιρίες είναι πολύ μικρές. Πολύ φοβούμαι πως θα πρέπει να περιμένει κανείς μια πενταετία ίσως και πλέον, ώστε να κάνει το πράγμα τον κύκλο του. Μήπως να επικεντρωθείς σε άλλο theme investing; Για παράδειγμα αγροτικές εκτάσεις; Κανείς δεν τις θέλει, γιατί κανείς δεν θέλει να γίνει αγρότης. Φαντάσου όμως το σιτάρι στα 40$ to bushel. Φαντάσου κριθάρι, σόγια, καλαμπόκι, ζαχαροκάλαμο, ρύζι. Αυτό είναι το value του σήμερα. Και τα αποθέματα νερού επίσης. Nothing more, nothing less.
05/03 18:15  Αναστάσιος Δημόπουλος
@Βασιλης-Αντ

Παρακαλώ μην δημιουργούμε έριδες.

@ArTaXiA

To value investing έχει να κάνει με το να αγοράζεις κάτι λιγότερο απ' ότι νομίζεις ότι αξίζει μετά από συντηρητικές προβλέψεις. Μπορεί να εφαρμοστεί παντού. Τα commodities όμως δεν είναι κάτι που έχω αρκετή γνώση για να πω αν πουλιούνται λιγότερο απ' ότι αξίζουν και να τοποθετηθώ.
06/03 00:00  Αναστάσιος Δημόπουλος
@Βασιλης-Αντ και jgeorgiou

Αναγκάστηκα να σβήσω τα σχόλια και των δύο γιατί εξελισσόταν σε διαμάχη. Το blog κάποιου άλλου δεν είναι μέρος για αντιδικίες. Ευχάριστα στο μέλλον οποιαδήποτε σχόλια πάνω σε συγκεκριμμένα άρθρα και από τους δύο.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις