Αναστάσιος Δημόπουλος - Value Investing
Επίτευξη απόλυτων αποδόσεων με την στρατηγική long/short equity
Λίγα λόγια για εμένα
Ονομάζομαι Αναστάσιος Δημόπουλος και είμαι επαγγελματίας επενδυτής/trader.


Sientra - Τιμή κάτω από τα μετρητά
865 αναγνώστες
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015
16:13

Η Sientra είναι μια εταιρία εμπορίας εμφυτευμάτων σιλικόνης για πλαστική χειρουργική που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ. Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι η Silimed που είναι ο μοναδικός προμηθευτής της και έχει βάση την Βραζιλία έχασε την πιστοποίηση για πώληση των προϊόντων της στην Ευρώπη λόγω κάποιων σωματιδίων που βρέθηκαν σε κάποια εμφυτεύματα. Η μετοχή της Sientra έχασε τότε 50% σε μια μέρα.

Μετά από μερικές μέρες ο βραζιλιάνικος επόπτης υγείας ανακοίνωσε την παύση πώλησης όλων των προϊόντων της Silimed μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιες έρευνες και η μετοχή της Sientra έχασε άλλο ένα 50% τις επόμενες μέρες μιας και αυτή επίσης ανακοίνωσε προληπτική παύση πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Πριν μια βδομάδα το ένα από τα δύο εργοστάσια της Silimed πήρε φωτιά και η πρόσθετη αβεβαιότητα προκάλεσε περαιτέρω πτώση της μετοχής της Sientra κάτω και από τα $4 όπως φαίνεται στο γράφημα.

 

 

H εταιρία μετά και από μια πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει $5 ανά μετοχή ταμειακά διαθέσιμα αφού αφαιρεθούν όλες οι υποχρεώσεις. Χωρίς καθόλου περικοπή εξόδων μέχρι να ξεκινήσουν ξανά οι πωλήσεις θα χάνει περίπου $1 ανά μετοχή το τρίμηνο. Αυτή την στιγμή η τιμή της μετοχής είναι $3,76. Αν σε τρεις μήνες δεν έχει διευθετηθεί το ζήτημα η μετοχή θα αξίζει στη χειρότερη περίπτωση $4-$4,50 λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα μετρητά. Αν το ζήτημα διευθετηθεί τότε σίγουρα αξίζει πολύ παραπάνω.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
11 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Άρθρα για επενδυτικά και οικονομικά θέματα. Παραδείγματα long και short επενδυτικών κινήσεων.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις